Maandelijkse journal: januari

De eerste maand van 2019 is voorbij gevlogen, en zo komt het gure februari weer aangewaaid. Ik kan niet wachten tot de eerste zachte zonnestralen van de lente weer over mijn huid zullen kruipen, en de wereld uit haar winterrust ontwaakt.

In de afgelopen maand heb/ben ik:

  • 5 verjaardagen gevierd (druk!)
  • 4x de bioscoop bezocht (zie de paragraaf hieronder voor een lijstje)
  • 2x op date geweest
  • 5 restaurants bezocht (zie de paragraaf hieronder voor een lijstje)
  • blog gestart
  • koffer gekocht
  • op zoek geweest naar een baan (en één gevonden!)
  • bureau werkplekje opnieuw ingericht 😀

De bioscoopfilms

Night school – Dit was een redelijk vermakelijke Kevin Hart film, maar zeker niet bijzonder. 3/5 sterren.

How to train your dragon 3 – Persoonlijk ben ik een fan van ‘How to train your dragon’, maar dit laatste deel vond ik toch echt minder leuk dan de voorgaande delen. Wellicht had ik te hoge verwachtingen of, zoals het meestal is, zijn vervolg delen nét te uitgemolken. 3/5 sterren.

Dragonball Super Broly – In één woord: top! Ik heb de serie nooit gevolgd en ik ben er nooit echt weg van geweest als kind, maar ondanks dat heb ik van begin tot eind op het puntje van mijn stoel gezeten. 5/5 sterren.

Glass – “There is always a bigger plan” 😉 . Het was een goede film, maar af en toe wat moeilijk te volgen. Ook vond ik het geen geweldige plot twist hebben. Ik moet er overigens wel even bij zeggen dat ik Split en Unbreakable niet heb gezien. Het was verder erg verrassend om Sarah Paulson te zien in deze film. 3/5 sterren.

De restaurants

Zero20 restaurant & bar

Zero20 – Om het nieuwe jaar in te luiden ben ik naar deze gezellige cocktail bar geweest. Het eten was goed en de cocktails waren ook prima. Het interieur, vooral in de lounge achterin, was erg knus. De ruimte is behoorlijk klein, dus het wordt wel snel krap in de drukke uurtjes. 4/5 sterren.

Restaurant Vandaag – Het welbekende All You Can Eat restaurant dichtbij de Rai. Het was mijn tweede keer hier en het aanbod blijft verrassend lekker. 4/5 sterren.

The Pancake Bakery – Een divers aanbod en prima kwaliteit, maar wat een drukte in het restaurant! We hadden de mazzel dat wij een rustig tafeltje kregen iets verderop, want echt bij de deur of het begin van het restaurant wil je niet zitten… 3/5 sterren.

Vegan eten bij Kebabi

Kebabi – Een klein cafeetje in Amsterdam-West waar ze 100% vegan kebab maken. Je kreeg zeker waar voor je geld. Er werd ons ook vriendelijk aangeboden of wij de restanten mee wilden nemen, in plaats van dat het wordt weggegooid zoals bij de meeste andere restaurants. 3/5 sterren. 

Shabu shabu – En nogmaals een all you can eat restaurant, omdat het zo makkelijk is als je even trek hebt in sushi en snacks 🙂 3/5 sterren.

En verder…

Ook heb ik weer iets om af te strepen van mijn to do lijstje, want ik heb eindelijk een koffer aangeschaft voor mijn reis naar Japan in april. De ‘Lock ‘n Roll Spinner 69’ om precies te zijn. Hij rolt fantastisch en heeft indrukwekkend veel inhoud. Helemaal blij mee!

Tot zo ver het begin van mijn jaar, of in ieder geval de highlights ervan. Wat zijn jouw highlights van de afgelopen maand?

1 year ago

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *